Son zamanlarda Türkiye genelinde artan başıboş köpek saldırıları gündemde yer almaya başladı. Bu olaylardan biri de Ayhan Özçelik’in hayatını kaybettiği vahşet dolu saldırı oldu. Ayhan Özçelik, 82 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti ve otopsi sonucunda başıboş köpeklerin saldırısına uğradığı tespit edildi.

Ayhan Özçelik’in abisi, olayın ardından yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Ayhan Özçelik’in apartmanın önünde gece saatlerinde yere düştüğünü ve başıboş köpekler tarafından parçalandığını ifade etti. Bu acı dolu anları gözü yaşlı bir şekilde aktaran abisi, kardeşinin vahşet dolu bir şekilde hayatını kaybetmesinin öfkesini ve hüznünü dile getirdi.

Başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kalan vatandaşlar ise çözümün belediyelerde olduğunu belirtiyor. Sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin kısırlaştırma ve barınma merkezlerine alınması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, köpeklerin beslenmesine yardımcı olan çöpçülerin de kaldırılmaması gerektiği ifade ediliyor. Çünkü çöpçüler olmasaydı, köpeklerin yiyecek bulmak için insanlara saldırdığı belirtiliyor.

Başıboş köpeklerin saldırılarına karşı alınması gereken önlemler üzerinde duruluyor. Belediyelerin köpeklerin kısırlaştırılması ve barınma merkezlerine alınması konusunda daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, insanların köpekler için yiyecek bırakmaması ve başıboş köpeklerin yiyecek arayışında olmaması gerektiği belirtiliyor. Bu şekilde, benzer vahşet dolu saldırıları önlemek mümkün olabilir.

Yaşanan bu vahşet dolu olaylardan sonra vatandaşların duyarlı olması ve başıboş köpekler konusunda çözüm aranması gerektiği açıkça görülüyor. Belediyelerin daha aktif rol alması ve köpeklerin kısırlaştırılması, barınma merkezlerine alınması gibi önlemlerin alınması gerekiyor. Ayrıca, vatandaşların başıboş köpeklerin beslenmesine yardımcı olmamaları ve başıboş köpeklerin insanlara saldırmasını engellemek adına önlemler alınması gerekiyor. Bu sayede benzer vahşet dolu olaylar yaşanması engellenebilir.

Categorized in:

Rüya Tabirleri,

Last Update: 20 Ağustos 2024